Temat: [Mondeo 2007-2014] Zestaw Bluetooth - brak kontaktami
View Single Post
Stary 21-12-2013, 16:29   #24
Roland074
ford::average

Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zestaw Bluetooth - problem z kontaktami

Witam
Panowie, od 3 miesięcy mam problem na linii „blaupunkt nx” – sony Xperia L. Od paru miesięcy mam zainstalowane nowe oprogramowanie sp.5.3 do radia NX – wymagane do nowej mapy – soft z naszego forum. Wszystko było OK na starym tel. Nokia C6-00 i nowym Xperia L. Urządzenia: radio i „L-ka” się widzą i łączność bluetooth jest. Książka telefoniczna bez zastrzeżeń zarówno w radio jak i na conversie (convers ver. 0815). A oto problem:
Gdy wybieram z funkcji na „kierownicy – Conwers” jak i z panelu radia osobę do której chcę dzwonić, dzwonię i zakańczam połączenie (obojętnie czy z manetki za kierownicą czy z przycisku na radio) to raz jest połączenie zakończone i jest OK, a kilka razy jest w następujący sposób: osoby już nie słyszę i połączenia nie ma, radio nie gra, a na wyświetlaczu radia pozostaje (zdjęcie 01) i na konwersie jest komunikat (zdjęcie 02). Próbuję zakończyć połączenie naciskając na wyświetlaczu radia czerwoną słuchawkę i nic, więc próbuję rozłączyć manetką za kierownicą – też nic. Nie słychać radia, przyciski wokół panelu nie działają. Dopiero wyłączenie i włączenie radia pozwala na chwilę uruchomić jakieś przyciski, ale tylko na chwilę, bo później ponownie (zdjęcie 01). Dopiero lekarstwem na tą sytuację jest rozłączenie bluetooth. Wtedy wszystko działa.
Może ktoś z Was miał podobną sytuację – proszę o pomoc, już nie daję rady.
Ps: Próbowałem resetowania telefonu - nic, zdejmowałem klemę akumulatora raz na 1 minutę, raz na godzinę – nic nie dało. Próbowałem usunięcia i ponownego połączenia telefonu z pamięci radia – też nic nie pomogło. Trzykrotnie oddawałem telefon do serwisu, aż w końcu został wymieniony na taki sam model – tyle że nowy – I NIC nie pomogło.
Radio Blaupunkt parowałem już z następującymi telefonami: Nokia: E52, C6-00, Lumia 800; HTC, X-peria P, J, Z – i z wszystkimi śmiga.
Nie wiem co jest grane. Proszę o pomoc.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zdjęcie 01.jpg (30.3 KB, 59 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zdjęcie 02.jpg (30.8 KB, 63 wyświetleń)
Roland074 jest offline   Odpowiedź z Cytatem