Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 22-12-2013, 21:33   #420
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Cytat:
Napisał kasztan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uzupełniłem numer wersji ELMConfig.
mogę na priv podesłać 0.2.6, jeśli chcesz sprawdzić daj info.
swego czasu gdy została wydana wersja bodajże 0.2.9 problemem było odczytanie zapisanej do pliku konfiguracji (backup ustawień) - chodziło o "jakąś" sumę kontrolną. To skłoniło mnie aby używać raczej potwierdzone/sprawdzone rozwiązania. A swoją drogą, z Twojego przypadku coraz bardziej na czasie wydaje się pytanie: Czy aby konieczne wydaje się zapisywanie "od razu" kopi ustawień do zegarów/IPC ? A co jeśli wykorzystana wersja ELMConfig nie zawsze robi to poprawnie (ja wiem, że są mechanizmy kontroli, które teoretycznie mają uniemożliwić, ale życie rządzi się swoimi prawami). Od ponad pól roku (czyli od pierwszego użycia ELMConfig'a) jeżdżę z oryginalnym IPC - zmienione ustawienia mam tylko w BCM. Kopię do zegarów zawsze można wgrać, pytanie tylko co się przez to zyskuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem