Dziękuję koledzy
tedi_k i
mayak za szybkie odpowiedzi.
Cytat:
|
Standardowa sytuacja. Wczesne wersje BCM nie obsługują autoryglowania. Jeśli zależy Ci na tej akurat funkcji to masz dodatkową motywację aby założyć sobie BCM np. z obsługą czujników ciśnienia i dodać sobie potem także antenki i czujniki...
|
Czytałem o tym w tym wątku. Problem w tym, że ja mam nowszą wersję BCM, a czujniki ciśnienia miałem fabrycznie (tzn. aktualnie ich nie mam, bo brakuje mi nadajników w kołach).
Wersja BCM to: 7G9T-14A073-CD.
Cytat:
|
odczytaj konfigurację z BCM i zapisz ją (=jej kopię) do IPC, potem skasuj błedy i już U2101 nie pojawi się
|
Tak właśnie zrobiłem: odczyt z BCM (zapis jej do pliku). Zmiana ustawienia, zapis do BCM ([potem odczyt z BCM i zapis do pliku). Odczyt z IPC (zapis jej do pliku), zmiana ustawienia, zapis do IPC (potem odczyt z IPC i zapis do pliku). Czyli konfiguracje miałem zgodne w BCM i IPC. Wszystkie błędy skasowałem poza tym jednym (czy forscan źle tłumaczy, że dotyczy to modułu ABS?).
Cytat:
|
coś źle zrobiłeś - czy po zapisaniu konfiguracji z aktywowanym autoryglowaniem zrobiłeś odczyt konfiguracji z BCM? było aktywne ryglowanie?
|
Tak, mam zapisane pliki odczytane z BCM i IPC sprzed mojej modyfikacji i pliki odczytane po zmianie ustawień.
Cytat:
|
Napisał mayak
jaką masz wersję BCMa?
|
Wersja BCM to: 7G9T-14A073-CD.
Cytat:
|
Napisał mayak
czyli potwierdza to moją odpowiedź na pyt. nr 1
a czemu wróciłeś do pierwotnej konfiguracji?
|
Wróciłem do pierwotnej konfiguracji, żeby zobaczyć czy ten błąd zniknie (i zniknął).
Cytat:
|
robiłem to już (chyba) dziesiątki razy i zawsze działało - zapis TEJ SAMEJ konfiguracji do bcm i ipc powoduje że daje się skasować U2101 - jak nie dasz rady samemu, to podjedź do mnie
|
Ponownie zapytam, czy FORScan źle tłumaczy, że chodzi o moduł ABS?
Marcin - ja chciałem to zrobić sam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.