Cytat:
|
no i pozamiatane NX gra, pokazuje i słucha :wink
|
ehhh, życie potrafi zaskoczyć w najbardziej niespodziewanej chwili
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w skrócie opisze na czym polega mój problem:
jakiś czas temu nabyłem BT/VC AU7T-19C112-AT, do radia Sony, z którym to bezproblemowo działał VC, BT(tel, stream.). i "zamarzyło" mi się mieć NX (7S7T 18K931 BL), kupiłem, zamontowałem (drobne niuanse z mikrofonem, ale OK). NX bez SP 5.3 miał problemy z BT, po jego wgraniu wszystko jak ręką odjął. Prawie.
Przez cały ten czas nigdy nie korzystałem z USB, ale skoro moduł 112 więc czemu by nie mieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak pomyślałem tak zrobiłem. "parę złotych" gniazdko z kabelkiem, kilkadziesiąt minut zabawy z schowkiem i wszystko gotowe. Pech chciał, że kupiłem kabelek do miniUSB, a mój moduł ma "wynalazek" USB-Ford. No dobrze kolega Tedi_k pisał o przejściówce USB-Ford -> USB (normalne)
http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=1185 kupiłem ją, do pełni szczęścia potrzebowałem jeszcze (żeńskie) miniUSB-USB(męskie).
W sumie wygląda więc to tak: moduł BT->przejściówka1->przejściówka2->kabelek oryginalny z miniUSB. Po złożeniu okazało się, że USB milczy jak "zaklęty"; i w NX i na Convers'ie (ROM 1005) mam 4 opcje: iPhone, USB, Bluetooth, LineIn. Pierwsze 2 szare, BT i LineIn aktywne. Sprawdzane miernikiem napięcie pomiędzy zewnętrznymi PINami USB: +5V, zamieniałem również ze sobą środkowe kabeki odpowiedzialne za D+ i D-(w tej przejściówce fordowskiego USB na normalny, bo oryginalnego fordowskiego kabelka było mi szkoda ciąć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) . Ciekawa rzecz, bo dopiero po tej zamianie pen włożony do gniazda "zaczął dawać oznaki życia i mrugać" (gdyby był wetknięty w USB laptopa to wiedziałbym, że jest czytany/zapisywany). W CCC Buetooth Handsfree=BT/VC High + BT Audio + USB.
Jeśli moduł wyciągnę z instalacji to pozostaje mi tylko LineIn. Wiązka uniwersalna z pajączkiem 22 pinowym - wszystkie piny wykorzystane. Tak jak pisałem: działa zestaw głośnomówiący, działa stream. działa AUX (bo podpinam dzieciaczkowi tableta i gra). Nie działa USB - pozostaje cały czas szary.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy szanownym kolegom przychodzą jakieś pomysły co może być z USB
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i /lub co powinienem jeszcze wydłubać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo może coś pominąłem.