Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 23-12-2013, 10:35   #426
arttk
ford::advanced

Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.3 Duratec (SEBA) 160KM benz + LPG
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczesne wersje BCM nie obsługują autoryglowania.
Może to bardziej zależy od wersji wyposażenia BCM, a nie od "wczesności" bo mój BCM ma autoryglowanie, a jest to bardzo wczesna wersja MK4 (tyle że jak na polskie samochody dość bogata)

U mnie na początku też nie dawało się włączyć autoryglowania, nie wiem co robiłem źle, ale zadziałało dopiero po paru dniach i kilkunastu "sesjach" połączenia z elmconfigiem. Może dopiero jak się nauczyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak w ogóle ...

Cytat:
Napisał kasztan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tym celu ustawiłem w ELMConfig w centralnej konfiguracji na stronie drugiej (Page 2) "Automatic locking by speed" (wcześniej było "Without automatic locking").
Powinieneś ustawić "With automatic locking", zrobiłeś tak ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
arttk jest offline   Odpowiedź z Cytatem