View Single Post
Stary 23-12-2013, 16:02   #334
agassii
ford::advanced

Imię: Dawid
Model: Ford Mondeo mk4 GHIA X Thunder Metallic :)
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: '07/08
Domyślnie Odp: Ranking 2.0 TDCi 140KM realne spalanie i zasięg

Cytat:
Napisał sebapl01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też sprawdzałem,najbardziej ekonomicznie jest jadac ok.90-100km/h(jakies 1500-1700obr./min.) na 6 biegu,spalanie spada do okolo 5l/100km.
Tylko pamiętaj, że taka jazda to to, czego silnik nienawidzi najbardziej. U mnie jest 5 lub niżej, gdy jadę 95 na 5 biegu, nie męcząc silnika...

Bump:
Cytat:
Napisał sebapl01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do paliwa,to faktycznie dziwnym trafem, jak jade na polskim paliwie spalanie wzrasta o okolo 1l/100km!!! To chyba wplyw biokomponentow na jakosc paliwa.Mimo,ze styl jazdy pozostaje ten sam,to jednak zuzycie paliwa jest znacznie wieksze.
Bez przesady. Myślę, że tankując na normalnej polskiej stacji typu BP czy Shell nie będzie różnicy. PL to już nie Ukraina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.