Cytat:
słabo widzę bezpieczne 300KM na tej turbinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
No wlasnie, a z 2.5 wyciaga sie 320-330 bez zmiany turbiny (a ze zmianami nawet 400 koni - wideo z st jest na inecie - focus st z Moskwy)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
jest logiczne, ze z silnika, ktory ma 2.5T mozna teoretycznie na starcie wycisnac ciut wiecej niz z 2.0T. choc w cale nie jest to regula, skoro z seryjnego ST Mk2 mozna wycisnac tyle samo co z seryjnego ST Mk2, czyli kolo 290-300KM (patrz ST heko).
to, ze sie 2.0EB inaczej rozkreca niz 2.5T to akurat plus, bo ten silnik jest mega leniwy jezeli chodzi o wkrecanie sie na obroty. charakterystyka tych dwoch silnikow jest zupelnie inna, o tym pisalem juz wyzej.
mi osobiscie bardziej odpowiada krecenie 2.0EB niz ociezalosc 2.5T. jedyne, co czym bym sie zamienil to oczywiscie sountrack. ale z tym sie nie da nic zrobic. z mojego funktu widzenia jest 2.0EB lepszym silnikiem i nie moge sie doczekac jaka bedzie 2.3T.
|
Roznica polega na tym, ze 2.5 rozkreca sie i jedzie, a 2.0 szybko nabiera obroty i dalej nic z tego))))
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moja osobista opinia jest taka, ze mimo ekologicznych plusow w postaci mniejszego spalania i CO2 w planie codziennej ekspluatacji i tym bardziej w planie tuningu 2.5 jest i byl lepszym wyborem