Myślę,że jest troszkę inaczej,bo w passacie b6 po wymianie pompy ESP także auto nie ruszy ze względów BEZPIECZEŃSTWA,a nie antykradzieżowych ! Bo jak wiemy system immo jest systemem przed niepowołanym uruchomieniem auta(odsyłam do Wikipedia) i myślę,że ta sama zasada przyświecała fordowi w mondeo mk4
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Im starsze auto tym mniejsze posiada zabezpieczenia i obostrzenia, im auto nowsze(nie dotyczy to kilku marek między innymi marki dacia-tam czas się zatrzymał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tym coraz bardziej bogatsze w elektronikę i systemy zabezpieczeń.
Powracając do mondeo mk4 to możemy powiedzieć że pompa ESP jest w układzie bezpieczeństwa,ale nigdy w układzie Immobilisera.
Co do wymiany elementów,a nie ich demontażu to czy po wymianie wtryskiwaczy auto ruszy bez kompa ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..