View Single Post
Stary 27-12-2013, 08:38   #37
dkrystian
ford::average

Imię: Krystian
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Przygasanie podświetlenia zegarów i świateł mijania

Mam w podgrzewaczu dwie świece i obydwie są spalone (po nowym roku mam zamiar je wymienić). Opisane prze zemnie migotanie występuje też na rozgrzanym silniku (przy sprawnych świecach w podgrzewaczu już i tak by raczej nie grzały), a oświetlenie migocze z dużą częstotliwością. Co do ledów na przednich światłach postojowych jak jest wszystko ok to nie migają, więc raczej nie są aż tak g.... warte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak zaczyna migać oświetlenie to wszystkie żarówki z taka sama częstotliwością pulsują, a jest to kilkukrotne pulsowanie na sekundę :/
Dzisiaj z rana na zimnym z włączonymi światłami miałem ładowanie w granicach 14,2-14,3. Po przejechaniu 7,5 km jak się silnik rozgrzał ładowanie na światłach spadło do 13,85, a jak dodałem lekko gazu to jest znów w okolicach 14,3. Po wymianie mostka migotanie jakby mniej było zauważalne ale nadal w występuje i zastanawiam się czy wymieniać jeszcze regulator czy czyścic wszystkie styki gdzie tylko możliwe poza masa bo od niej zaczynałem. Dziwi mnie tylko te niskie ładowanie na rozgrzanym silniku :/. W oplach które mam w rodzinie po odpaleniu silnika ładowanie jest niezmienne. Jeszcze komputer przychodzi mi do głowy.
dkrystian jest offline   Odpowiedź z Cytatem