View Single Post
Stary 27-12-2013, 21:13   #91
Stasiu47
ford::advanced

Model: C-max Titanium
Silnik: 1,6 150 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisał Andrzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc skończ wyzywanie od kołków innych, którzy postrzegają świat inaczej niż Ty i też mają rację! Rób jak uważasz i krytykuj innych konstruktywnie, ale z opanowaniem...
No jeżeli ktoś jest opanowany to na pewno nie ty. Skąd ten wybuch? Przecież przy każdym naszym wyjeździe trafia się przypadek, że jadący z naprzeciwka musi ominąć pojazd stojący, często dwoma kołami na chodniku, wyprzedzić rowerzystę itp. I cóż mi się stanie jak odjadę 1 m od środkowej linii żeby umożliwić mu ten manewr. Dzisiaj ja jutro on mi. Nie chodzi o wymuszanie pierwszeństwa, o wyprzedzanie na trzeciego itd ale drobne uprzejmości szczególnie na terenie zabudowanym świadczą o kulturze kierowcy i poszanowaniu innych. To że mamy pierwszeństwo nie znaczy, że nie należy kierować się również zdrowym rozsądkiem. Prawa o ruchu drogowym też nie należy traktować wybiórczo. Trąbić mogę bo to martwy przepis, ustępować nie muszę bo to "żywy" przepis. Pamiętaj, że cmentarze pełne są tych co mieli pierwszeństwo.
Stasiu47 jest offline   Odpowiedź z Cytatem