Witajcie, Jestem tu w zasadzie nowy, jeszcze się za dużo nie udzielałem i myślę że od dziś to się zmieni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwracam się to was z prośbą o rady i pomoc - w lipcu 2013 kupiłem Forda Focusa kombi, wersja GHIA z roku 2009, silnik 1.6 115 KM benzyna Przy zakupie auto miało 141.250 km przebiegu, teraz ma ok 156.000 Do tej pory cały czas (od nowości) było serwisowane w ASO Forda Z książki serwisowej wychodzi że zbliża się kolejny przegląd przy 160.000 km - czy warto dalej robić w ASO czy u znajomego mechanika który specjalizuje się między innymi w Fordach? Może mi ktoś jeszcze napisać co jest bardziej wskazane do wymiany w aucie przy 160 tyś km? Nie mogę się doszukać w dokumentacji czy pasek rozrządu był wymieniany Na pewno wymienię olej, filtry, zostaną sprawdzone klocki i tarcze hamulcowe itp Na co jeszcze warto zwrócić uwagę i ewentualnie wymienić? Pytam bo chcę wiedzieć a poza tym chcę części kupić sam - oryginalne - i zlecić wymianę a wogóle przegląd Doradzi ktoś? Będę wdzięczny i z góry dziękuję
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.