Cytat:
|
jeszcze sie z taka opcja nie spotkalem w zadnej nawigacji fabrycznej.
|
To kolego muszę Ci powiedzieć że od 2008 roku w citroenach, peugeotach, alfa romeo jest informacja w fabrycznych nawigacjach o fotoradarach. Wiem o tym bo posiadam Citroena C5 MK3 w którym raz do roku pobieram z Internetu gotowy plik ISO do wypalenia na płytkę lub do wygrania na pendriva i wrzucam to do Radia przez USB lub CD i radio z nawigacją samo się aktualizuje. Tak samo się instaluje nowe mapy.
Dodatkowo informacja o fotoradarach jest wyświetlana graficznie na ekranie nawigacjii oraz w postaci dźwięku że się zbliżam do fotoradaru i dodatkowo jest krótki sygnał dźwiękowy że jestem już po za zasięgiem fotoradrau.
A gdy mam wyłączona nawigację informacja jest tylko dźwiękowa natomiast gdy jest włączona nawigacja to oprócz informacji dźwiękowej i graficznej jest informacja o prędkości z jaką muszę jechać.
Więc muszę przyznać że jestem w tym momencie lekko zawiedziony że w Fordach nie ma informacji o fotoradarach.
Dodam jeszcze że tą z informację o fotoradarach mam dla całej Europy oprócz Rosji, Ukrainy, Białorusi dodatkowo po przekroczeniu granicy wyskakuje komunikat po Polsku że np w danym kraju informacja o fotoradarach jest zabroniona i używam tego na własną odpowiedzialność jest kilka krajów to są chyba Niemcy, Francja i jeszcze jakieś