Witam. Tak ja wy miałem problem z falującymi obrotami w focusie 1.6 16v Zetec i do niedawna czynnie czytałem co może być przyczyną. Problem objawiał sie następująco. Po odpaleniu zimnego silnika wszytko było ok. (obroty wskakiwały na 1100-1300 na zegarze w zależności od temperatury na zewnątrz), problem pojawiał się w momencie kiedy temperatura osiągała 90 stopni C. obroty falowały od 400 do 700 obrotów, czasami gasł silnik, chociaż zdarzały się dłuższe chwile względnego spokoju. Moje działa: w związku ze naczytałem się sporo o winie elektroniki w aucie zacząłem od potraktowania silniczka krokowego benzyną ekstrakcyjną, pozniej wymieniełem czujnik położenia przepustnicy (bo tanio) później doszedłem do przepływomierza, a mianowicie wymyłem go benzyną ( co nic nie pomogło a później odłączyłem całkowicie ten czujnik i było ok tzn obroty nie falowały ale zaczął dziwnie szarpać przy ruszaniu (ciężko wkręcał się na obroty na 1 biegu), wtedy pomyślałem żeby wymienić przepływomierz ale to też nic nie dało. W kocu udałem sie na podłączenie kompa ale niestety dziwnym trafem nie zczytał błędów. W końcu pojechałem do mechanika a on znalazł błąd w 10 sekund !!!! Winny był przewód gumowy odpowietrzenia skrzyni korbowej który poprzez trójnik łączy sie w dwóch miejscach w bloku silnika oraz z kolektorem dolotowym od jego wewnętrznej strony. Dziękuje za uwage , mam nadzieje ze komuś pomoge...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. koszt 20 zł jazda dobrym autkiem bezcenne
Bump: Witam. Tak ja wy miałem problem z falującymi obrotami w focusie 1.6 16v Zetec i do niedawna czynnie czytałem co może być przyczyną. Problem objawiał sie następująco. Po odpaleniu zimnego silnika wszytko było ok. (obroty wskakiwały na 1100-1300 na zegarze w zależności od temperatury na zewnątrz), problem pojawiał się w momencie kiedy temperatura osiągała 90 stopni C. obroty falowały od 400 do 700 obrotów, czasami gasł silnik, chociaż zdarzały się dłuższe chwile względnego spokoju. Moje działa: w związku ze naczytałem się sporo o winie elektroniki w aucie zacząłem od potraktowania silniczka krokowego benzyną ekstrakcyjną, pozniej wymieniełem czujnik położenia przepustnicy (bo tanio) później doszedłem do przepływomierza, a mianowicie wymyłem go benzyną ( co nic nie pomogło a później odłączyłem całkowicie ten czujnik i było ok tzn obroty nie falowały ale zaczął dziwnie szarpać przy ruszaniu (ciężko wkręcał się na obroty na 1 biegu), wtedy pomyślałem żeby wymienić przepływomierz ale to też nic nie dało. W kocu udałem sie na podłączenie kompa ale niestety dziwnym trafem nie zczytał błędów. W końcu pojechałem do mechanika a on znalazł błąd w 10 sekund !!!! Winny był przewód gumowy odpowietrzenia skrzyni korbowej który poprzez trójnik łączy sie w dwóch miejscach w bloku silnika oraz z kolektorem dolotowym od jego wewnętrznej strony. Dziękuje za uwage , mam nadzieje ze komuś pomoge...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. koszt 20 zł jazda dobrym autkiem bezcenne