Cytat:
|
Świece 24mm są znacznie grubsze i dłuższe, co mocno wpływa na zmniejszenie pojemności wstępnej komory spalania. To z kolei wpływa na zwiększenie stopnia sprężania co ma ogromne znaczenie w trochę już leciwej jednostce. Także śmiejemy się teraz z ojcem, że niechcący wyszedł tuning silnika. Zauważcie też, że zwiększenie stopnia sprężania ma również pozytywny wpływ na odpalanie.
|
Tak właśnie jest. Kiedyś gdzieś nawet o tym wspominałem (rozważałem ten temat) zanim założyłem większe świece. W końcu jakiej wielkości/pojemności może być komora wstępna? Zapewne ma gabaryty głębszego kieliszka, więc zmniejszenie jej objętości o pare milimetrów może mieć takie skutki.
Ale nie pisz głośno
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takich rzeczy bo się ludzie napalą jak szczerbaty na suchary
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jeszcze świece z żarnikami 26mm lub dłuzsze zaczną zakładać, żeby moc podnieść.
PS. szybka dygresja, ale jak najbardziej mieści się w ogólnych ramach tego tematu:
Powiedzcie mi czy... Jeśli autko rano odpala (ok -3 do 0stopni) tak, że wydaje się, że korbę urwie, ale z odpalaniem bida. Dopiero po paru obrotach załapuje (w momencie zapłonu występuje zjawisko takiego jakby uderzenia/szarpnięcia - podobne szarpnięcie jest w momencie gaszenia silnika). A do tego jak zaraz po odpaleniu puszczam sprzęgło (chcę zostawić na luzie i odskrobać szyby), to muszę trochę odczekać bo autko muli, obroty spadają i czuć że zaraz zgaśnie bez dodania gazu. Po paru chwilach można już puścić sprzęgło i wszystko jest ok.
I teraz moje pytanie, czy to oznacza, że muszę leciutko przyspieszyć kąt wtrysku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drugie pytanie: Czy jak się przegnie bagietę i za bardzo przyspieszy kąt wtrysku to też mogą występować kłopoty z odpalaniem, czy tylko z głośniejszą pracą i większym kopceniem/spalaniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[stawiam na kąt wtrysku gdyż od pewnego czasu walczę z jego poprawnym ustawieniem i nie mogę "wycelować", a zima w końcu przyjdzie i będę miał powtórkę z rozrywki z moich pierwszych lat eksploatacji diesla - czyli będzie mi marzł tyłek jak auto nie odpali i z buta będę do pracy wędrował]