Temat: [Focus 1998-2004] Dziwna kontrolka w radiu
View Single Post
Stary 03-01-2014, 15:26   #5
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Dziwna kontrolka w radiu

Cytat:
Napisał gorilas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najwyrazniej od jakiegos czasu dziala, bo ja tez juz pare razy slyszalem bedac teraz na swieta w Polsce. Dziala jak ma dzialac, jak w zachodniej Europie, przerywa CD czy inne radio i pojawiaja sie informacje o ruchu. Sadzac po glosie i jinglach, w moim przypadku to chyba ktorys kanal Polskiego Radia. Z regionalizacja chyba srednio, byla mowa i o sytuacji na A4 na Dolnym Slasku (na ktorym akurat bylem), i o jakims zdarzeniu na Mazurach.
Z drugiej strony w Niemczech jadac przez Badenie-Wirtembergie tez slysze newsy np. z Saksonii. Lepiej uslyszec wiecej niz nie wiedziec nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

Mam wrażenie, że kolega pomieszał dwie różne funkcje
a) funkcja TRAFFIC
b) funkcja TMC

ad a) w większości radii włączamy tą funkcję przyciskiem TA (nie ma nic wspólnego z nawigacją) => rózne stacje radiowe o różnych porach podają głosowe informacje o sytuacji na drodze => radio przełącza się na te komunikaty

ad b) funkcja związana z nawigacją => jeśli nawigacja ma funkcję i licencje TMC, to odbiera informacje o różnych utrudnieniach na drodze

(zdjęcia "zwykłej" nawigacji w celu pokazania funkcji TMC)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mogę się mylić ale sądzę, że wtym przypadku to były komunikaty TMC

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 03-01-2014 o 15:28
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem