Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 03-01-2014, 18:25   #1476
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Nie wyrywamy zdań z kontekstu,cały czas piszę o 2 przewodach,które należy zamienić.Czytamy ze zrozumieniem.
Nie prościej dla lepszego zrozumienia podać kawałek schematu? Przy okazji - wyjaśnisz powód BEZWARUNKOWEJ zamiany tych przewodów w konektorze C quadlocka akurat? Nie sądzę, aby w fabrycznej instalacji niezbędne było przekładania przewodów bez szczególnej przyczyny. Jeśli do gniazda "pajączka" doprowadzone są przewody wejścia samego mikrofonu, wejścia i wyjścia mikrofonu do NX, oraz wejścia mikrofonu do modułu BT/VC, to powinny być na swoim miejscu i powinno to działać a jedynie samo krosowanie pajączka może być problemem. Natomiast jeśli którychś przewodów brakuje, to wtedy trzeba coś dorabiać/zmieniać... I jest miejsce na światłe porady... Najpierw jednak warto zidentyfikować faktyczny stan...

Sam zamieniałem (w C-maxie a nie MND4, ale nie powinno to akurat robić różnicy) radio Sony najpierw na navi FX a potem na NX i finalnie na NX SD Plus i w konektorze C quadlocka nic nie mieszałem, natomiast pajączka przerabiałem oczywiście... Tyle, że u mnie instalacja była gotowa dokładnie pod we/wy mikrofonu w konektorze C.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-01-2014 o 19:02
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem