Cytat:
|
...Nie wyrywamy zdań z kontekstu,cały czas piszę o 2 przewodach,które należy zamienić.Czytamy ze zrozumieniem.
|
Nie prościej dla lepszego zrozumienia podać kawałek schematu? Przy okazji - wyjaśnisz powód BEZWARUNKOWEJ zamiany tych przewodów w konektorze C quadlocka akurat? Nie sądzę, aby w fabrycznej instalacji niezbędne było przekładania przewodów bez szczególnej przyczyny. Jeśli do gniazda "pajączka" doprowadzone są przewody wejścia samego mikrofonu, wejścia i wyjścia mikrofonu do NX, oraz wejścia mikrofonu do modułu BT/VC, to powinny być na swoim miejscu i powinno to działać a jedynie samo krosowanie pajączka może być problemem. Natomiast jeśli którychś przewodów brakuje, to wtedy trzeba coś dorabiać/zmieniać... I jest miejsce na światłe porady... Najpierw jednak warto zidentyfikować faktyczny stan...
Sam zamieniałem (w C-maxie a nie MND4, ale nie powinno to akurat robić różnicy) radio Sony najpierw na navi FX a potem na NX i finalnie na NX SD Plus i w konektorze C quadlocka nic nie mieszałem, natomiast pajączka przerabiałem oczywiście... Tyle, że u mnie instalacja była gotowa dokładnie pod we/wy mikrofonu w konektorze C.