Wystarczy zacząć czytać (wystarczą 2 strony)w tym wątku od postu #1374,dlaczego czasami mają być zamienione te 2 przewody(warto spróbować to niewiele kosztuje ale za to może wiele wyjaśnić).Kilku kolegów musiało tak zrobić między innymi "kr.bi" i "Mayak".W którymś poście "Kolonez" ładnie to wyjaśnia,że była zmiana elektryczna w instalacji koło marca 2008 roku-bynajmniej w mondeo mk4 i wychodzi na to,że jak się spotka stara instalacja(auta 2007 i do marca 200
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z nowym radiem NX(radio wyprodukowane po kwietniu 200
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,to trzeba zmienić te 2 przewody(10 i 6) w quadlocku białym.Inna sposobność tej zamiany to nowa instalacja po kwietniu 2008 i stare radio produkcja 2007 i początek 2008 roku.To są moje domysły tak jak już pisałem potwierdzone wypowiedziami innych kolegów z tego wątku.Ja kupiłem auto z radiem Sony,następnie zainstalowałem Blaupunkta FX i pajaczka nie ruszałem,teraz zainstalowałem sobie Blaupunkta Nx SD i pajączek przerobiłemw/g schematu załączonego przez Kolonez'a w tym wątku i wszystko ładnie bangla,dodam tylko,że moje auto jest z pażdziernika 2008,mam 22 pinowy pajączek i nie musiałem zamieniać nic w quadlocku.
U kolegi ewidentnie było wymienione pół radia(panel przedni został) tył jest od C-max'a,więc tutaj bym szukał przyczyny nie działającego mikrofonu.Kolega ma starą instalację,pajączek 8 pinowy i chętnie dowiedziałbym się jaka jest data produkcji jego nowego tyłu radia.Z drugiej zaś strony przydałby się schemat audio C-maxa by być pewnym,kiedy były tam zmiany instalacji elektrycznej,jak w ogóle były.