W większości brak doładowania jest spowodowany problemem z aktuatorem lub WG ewentualnie samym zaworem sterowania jeśli takowy występuje, lub samymi przewodami.
Zapakuj mu MBC i jesli aktuator jest sprawny to max moment uzyska już sporo niżej i samo doładowanie będzie sztywne aż do samego końca, w serii stopniowo rośnie i spada. A i podkręcisz sobie o 0,2 bara i będzie dużo lepiej zamiatał.
Weź sprężarkę i pistolet do obdmuchiwania, zdejmij przewód idący do Aktuatora (WG) i dmuchnij mu od 0,1 bara i zwiększaj, sprawdzaj czy cięgno się rusza i ile, możliwe że sama membrana jest uszkodzona. Zobaczysz czy pracuje.
Nie wiem tylko przy jakim ciśnieniu zaczyna się otwierać u Ciebie WG, tutaj trzeba by było do kogoś napisać,kto posiada dane lub poszukać w książce.
A najlepiej to najpierw podłącz ten zegar i zobacz co w ogóle dzieje się z doładowaniem, możliwe że w ogóle nie dmucha na tyle by odpowiednio wytworzyć doładowanie.
U mnie na uszkodzonym zaworze sterowania dmuchało 0,1, auto niby źle nie jechało ale brak było tego kopa, teraz mam 0,7, seria to 0,6, w tej chwili na 3 biegu na mokrej szosie włacza się DSC
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i spalanie spadło bo wcześniej strasznie podlewał.