View Single Post
Stary 05-01-2014, 11:23   #1
Chr
ford::average

Imię: P.
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci 140 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Czujniki parkowania - nie działają z przodu.

Witam,
W moim mondeo mam problem z czujnikami parkowania, jest to moje pierwsze auto z takim ustrojstwem więc może po prostu nie potrafię ich obsługiwać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Otóż auto jest wyposażone w czujniki na przód oraz tył (raczej oryginalne, w kolorze nadwozia). Te z tyłu działają prawidłowo (przy włączonym wstecznym). Ale jeśli włączę pierwszy bieg, przez kilka sekund jeszcze dają o sobie znać (czy tak powinno być?), z drugiej strony jeśli podjadę do przeszkody przodem - czujniki nie wykrywają przeszkody (parktronic włączony, lampka świeci). Czy możliwa jest awaria tylko jednej strony? Czy te czujniki nie są przypadkiem podpięte do jednej centralki? Przetarcie i oczyszczenie czujników niewiele dało. Wiem również, że jeżeli uszkodzony byłby któryś z czujników, to parktornic wskazywałby awarię (miganie lampki, brak reakcji na przeszkodę). Proszę Forumowiczów o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Chr ; 06-01-2014 o 20:35
Chr jest offline   Odpowiedź z Cytatem