Mogę dodać, że w serwis forda nie widział problemu, panowie robili jazdy próbne i twierdzili że wszystko jest ok, a jak poszedłem do normalnego serwisu na hamownię (serwis forda nie posiada, bo po co) to auto pokazało połowę normalnego momentu obrotowego w dolnych zakresach obrotów i znacznie wydłużony czas osiągania wyższych obrotów. Samo zaślepienie EGR przywróciło prwidłowe działanie silnika. Niestety chemiczne czyszczenie zaworu nie dało rezultatu, ford po rabatach dał wycenę na jakieś 3 700 za wymianę zaworu EGR który w moim aucie jest zintegrowany z kolektorem. Chip tuning kosztował razezem z zaślepieniem i elektronicznym wyłączeniem EGR 1200 zł.
Teraz obserwuję zużycie paliwa które wyraźnie spadło w porównaniu do jazdy z zapchanym EGR-em, ale nie wiem czy nie jest wyższe niż kiedyś gdy EGR działał normalnie; będę to obserwował, a jakby co to poproszę o korektę tuningu dla obnizenia zużycia paliwa, bo mocy mam teraz aż za dużo - bez problemu zrywam przyczepność przciskając bardziej pedał gazu przy ruszaniu, a nie na tym mi zależy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Teraz w każdym razie czuję się bezpieczniej przy włączaniu się do ruchu i przy wyprzedzaniu - mam wrażenie że mogę to także robić łatwiej niż inni uczestnicy ruchu, co także poprawia moje samopoczucie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A silnik ma jakby nieco lepszą kulturę pracy - mruczy przyjemniej i spokojniej. Pozdrawiam