Temat: [Mondeo 2007-2014] Opinie, uwagi o silniku 2.0 Duratec 145KM
View Single Post
Stary 05-01-2014, 21:31   #381
kamildts
ford::average

Imię: Kamil
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Właściciele z silnikiem 2.0 Duratec 145KM łączmy się!

Cytat:
Napisał grafiq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja na początku grudnia założyłem LPG do mojego mondeusza na sterowniku Stag-a Qbox, zielonych wtryskach Hany i reduktorze AC R01. Do tego wlew pod klapkę i zbiornik w miejsce koła. Miałem dojazdówkę i w jej miejsce zmieściła się butla 58l (producent: Bormech, 68cm średnicy i 20cm wysokości). Przy takiej wielkości zbiornika podłoga bagażnika podniosła się praktycznie niezauważalnie (jest delikatnie podniesiona). Na każdym z trzech pierwszych tankowań do zbiornika wchodziły około 42litry gazu i na każdym tankowaniu zrobiłem około 390km. Teraz czeka mnie regulacja po 1000km i zobaczymy jakie wtedy będzie spalanie.
Też mam dojazdówkę, ale mam te fabryczne styropiany przez co podłoga jest nieco wyżej. Wydawało mi się że maksymalnie wejdzie 630x200 bez podnoszenia wykładziny, ewentualnie 630x220 z lekkim podniesieniem. Ale jeśli faktycznie da się wcisnąć 680 to była by rewelacja. Jeżdżę tylko po mieście i spalanie PB ma na poziomie 11,5l. Pojemność jest dla mnie priorytetem bo nie chcę co 290-300km odwiedzać stacji.
mk4titben czekam na twoje dane.
Ale tak czy siak wasze doświadczenia coraz bardziej przekonują mnie do założenia LPG.

PS. jak możecie to napiszcie o ile więcej spala wam LPG w stosunku do PB.
kamildts jest offline   Odpowiedź z Cytatem