Temat: [Mondeo 2007-2014] Opinie, uwagi o silniku 2.0 Duratec 145KM
View Single Post
Stary 06-01-2014, 10:01   #386
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
Domyślnie Odp: Właściciele z silnikiem 2.0 Duratec 145KM łączmy się!

Cytat:
Napisał Mediana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak się zastanawiam, czy dobrze zrobiłem, że kupiłem nowego Mondiego w wersji 2.0 145 KM cz nie lepiej było zamówić wersję 1.6 165 KM.
Nie zmierzam instalować lpg, zależy mi mniejszej awaryjności.
M...
Tego to nikt za Ciebie nie wymyśli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiemy jak i gdzie jeździsz ile lat chcesz pojeździć ...

Zauważ że silnik 1,6EB jest stosunkowo nową konstrukcją (mam na myśli całość) i tak naprawdę nikt nie wie jak to się będzie zachowywało po 100kkm 200kkm 300kkm. Silnik 2.0 to jak nie masz pecha to nic strasznego - kosztownego Cię nie czeka, nawet razem z LPG. Pod jednak pewnymi warunkami, Instalacja ma być założona poprawnie i czas od czasu kontrolowana, przez osoby które się na tym znają ( a takich mało).

Luzy zaworowe reguluje się ręcznie, poprzez wymianę szklanek. Na pocieszenie dodam że znajomy mierzył je przy przebiegu ponad 300kkm i były w normie (nie pamiętam teraz jakie dokładnie) ale auto świeżo sprowadzone, nie widziało LPG.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem