Temat: [Mondeo 2007-2014] 1.8 Tdci Bardzo słaby na zimnym silniku
View Single Post
Stary 07-01-2014, 10:06   #11
kllukasz
ford::beginner

Model: fusion
Silnik: 1.4
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: 1.8 Tdci Bardzo słaby na zimnym silniku

Witam,

Czy ktoś poradził sobie z wyczyszczeniem tego zaworu EGR w Mondeo MK4 1.8TDCI 125KM?
Czy po odkręceniu całości wraz z kolektorem da się go dobrze wyczyścić??
Byłem ostatnio u mechanika, który w większości naprawia fordy i powiedział, że zawór EGR w mondeo MK4 18.tdci jest wprasowany do kolektora i tu bym się z nim zgodził. Zaproponował mi, że wyciągnie ten zawór i że nie raz wyciągał takie zawory tylko jest małe "ale" podczas wyciągania tego zaworu może operacja się nie udaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.(dał 70% szans na udany zabieg, mówił że czasami tam się coś urywa, jakiś grzybek) i trzeba będzie kupić kolektor wraz zaworem.
Co o tym myślicie??

Bump:
Cytat:
Napisał Jan_Pel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem tak samo, znam ten ból, ciężko ruszyć, mała dynamika na niskich obrotach, kopcenie po zadławieniu, auto nie do jazdy: miałem zapchany EGR - po zaślepieniu EGR motor jak nowy, auto normalnie jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Naprawa EGR w serwisie ok. 4 tysiące, blaszka + elektroniczne wyłączenie EGR 400 zł, ale w opcji z chip tuningiem który zrobił mi w aucie 143 konie i 386 Nm blokowanie EGR za darmo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pochwal się gdzie można założyć taki wyłącznik EGRGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kllukasz jest offline   Odpowiedź z Cytatem