Cytat:
@grafiq ile cię kosztowało założenie lpg ? Przymierzam się do założenia w tym miesiącu instalacji. Miesięcznie wydaję na paliwo ponad 650 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
|
Właśnie to był jeden z głównych powodów założenia gazu... Cała instalacja wyszła mnie równe 3tys. zł. Robię trochę mniejsze przebiegi miesięczne ale i tak po roku instalacja się zwróci (wliczając wszystkie dodatkowe koszty).
Cytat:
|
Też mam dojazdówkę, ale mam te fabryczne styropiany przez co podłoga jest nieco wyżej. Wydawało mi się że maksymalnie wejdzie 630x200 bez podnoszenia wykładziny, ewentualnie 630x220 z lekkim podniesieniem. Ale jeśli faktycznie da się wcisnąć 680 to była by rewelacja. ....
|
Też mam te fabryczne wkłady styropianowe w bagażniku. Gazmen zamówił dwa zbiorniki: 630x200 i 680x200 żeby sprawdzić czy wejdzie ten większy. Okazało się, że ten 680x200 wchodzi bez problemu przy minimalnym podniesieniu wykładziny bagażnika (praktycznie niezauważalne). Jak dla mnie zbiornik o wysokości 220mm za bardzo by wystawał (przy tej średnicy) i wykładzina wystawała by sporo ponad próg bagażnika. Może przy mniejszej średnicy zbiornik wszedłby głębiej i efekt końcowy byłby podobny.