Temat: [Mondeo 2007-2014] Opinie, uwagi o silniku 2.0 Duratec 145KM
View Single Post
Stary 07-01-2014, 12:34   #393
grafiq
ford::average

Model: Mondeo Mk4/Focus Mk3
Silnik: 2.0 PB+LPG/1.6 EB
Rocznik: 2009/2011
Domyślnie Odp: Opinie, uwagi o silniku 2.0 Duratec 145KM

Cytat:
Napisał kturendyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@grafiq ile cię kosztowało założenie lpg ? Przymierzam się do założenia w tym miesiącu instalacji. Miesięcznie wydaję na paliwo ponad 650 złGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Właśnie to był jeden z głównych powodów założenia gazu... Cała instalacja wyszła mnie równe 3tys. zł. Robię trochę mniejsze przebiegi miesięczne ale i tak po roku instalacja się zwróci (wliczając wszystkie dodatkowe koszty).

Cytat:
Napisał kamildts Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mam dojazdówkę, ale mam te fabryczne styropiany przez co podłoga jest nieco wyżej. Wydawało mi się że maksymalnie wejdzie 630x200 bez podnoszenia wykładziny, ewentualnie 630x220 z lekkim podniesieniem. Ale jeśli faktycznie da się wcisnąć 680 to była by rewelacja. ....
Też mam te fabryczne wkłady styropianowe w bagażniku. Gazmen zamówił dwa zbiorniki: 630x200 i 680x200 żeby sprawdzić czy wejdzie ten większy. Okazało się, że ten 680x200 wchodzi bez problemu przy minimalnym podniesieniu wykładziny bagażnika (praktycznie niezauważalne). Jak dla mnie zbiornik o wysokości 220mm za bardzo by wystawał (przy tej średnicy) i wykładzina wystawała by sporo ponad próg bagażnika. Może przy mniejszej średnicy zbiornik wszedłby głębiej i efekt końcowy byłby podobny.
grafiq jest offline   Odpowiedź z Cytatem