Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana żarówki H7
View Single Post
Stary 07-01-2014, 19:23   #15
fpp
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Wymiana żarówki H7

Cytat:
Napisał przemsky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Siedziałem ponad 4 lata w branży oświetleniowej i nie polecam Osram night breaker czy night breaker plus lub unlimited jak dla mnie jest to największe nieporozumienie. Nie jest możliwe że trafiłeś na słaby egzemplarz, można trafić na krócej świecącą sztukę.
Polecam kompromis czyli Osram silverstar (SVS) przede wszystkim żarówki dają dobrą barwę światła i przede wszystkim zasięg żarówek jest conajmniej dobraa. Prędzej spodziewałbym się że może potrzebne jest ponowne ustawienie lamp tzn odbłyśnika (na SKP) ale nie dam głowy
Na początek chciałem powiedzieć wszystkim dzień dobry i włączyć się do rozmowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Testowałem już kilka żarówek w Foce i tak naprawdę najlepiej wypadał Night Breaker Plus (zdecydowanie lepszy od Silverstara, świeci mocniej i dalej), jednak jest problem z żywotnością (maks. 5 miesięcy u mnie). Ostatnio kolega z zaprzyjaźnionej hurtowni namówił mnie na Tungsrama 120% i jestem miło zaskoczony. Żarówki jeżdżą już od maja a jakość, barwa i zasięg na pewno nie gorsza niż w Osramie. Cena z tego co pamiętam również przyzwoita - 45-46zł jakoś tak. Do tego mam zamontowane W5W ledowe (Bosma LED Power), co prawda trochę drogie, ale na prawdę wszystko wygląda elegancko. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.