Cytat:
|
Należy także pamiętać, ze cofnięcie licznika to wprowadzenie w błąd w celu osiągnęcia korzyści. Udowodnienie takiego stanu uprawnia nie tylko do obniżenia ceny, bo przecież chodzi o ogólny poziom wyeksploatowania auta, ale także zwrot szkód jakie powstały przy nieświadomym nabyciu pojazdu z wyższym poziomem eksploatacji np. zwrot kosztów napraw.
|
Każdy to wie a i tak liczniki będą cofane, gdyż udowodnienie tego procederu nie jest takie proste, wpisy w fakturach lub umowie ze przebiegiem auta a nie stan licznika, swiadkowie, przesluchania, a i tak okaże sie że auto do komisu zostalo wstawione a handlarz sam został oszukany, oni maja swoich naganiaczy którzy zajmuja się sprowadzaniem aut z europy dla nich liczy sie tylko cena i po czesci wyglad im lepiej wypasione a cena niższa tym więcej zarobią, a licznik to tylko pare cyferek które zawsze można zmienic. Wracając do tematu czasami warto zastanowić się przed zakupem i dokładniej sprawdzić samochód żeby uniknąć niepotrzebnych kłopotów, coś o tym wiem i wiele mnie to nauczyło, To moje skromne zdanie......