Witam ponownie.
Sprawdziłem kilka rzeczy.
Apropo hamulca ręcznego- wszystko jest w porządku. Działa tak samo jak na sprawnym kole.
Dzisiaj ponownie zdjąłem koło. Na feldze był dość bardzo widoczny szaro-pomarańczowo-brązowy pył prawdopodobnie ze ścierających się klocków. Klocki faktycznie są baaardzo zużyte.
Sprawdziłem dziś tez hamulec nożny i na niesprawnym kole nie odbija jak na sprawnym. Doszedłem do wniosku, że to wina tłoczka który z niewyjaśnionych przeze mnie przyczyn nie odbija. Najlepszym wyjściem w tym wypadku (moim zdaniem) jest wymiana całego mechanizmu zaciskowego włącznie z wymianą klocków. Jeśli ktoś jest tego samego zdania i zna się na tym to proszę o jakieś instrukcje na co mam zwrócić uwagę przy tej pracy. I jeszcze jedno pytanie: Czy przy wymianie zacisków nie trzeba analogicznie zmienić z drugiej strony chociaż że drugi jest sprawny ? Proszę o dość szybką i konkretną odpowiedź bo jutro muszę dać znać odpowiednim osobom co dokładnie jest mi potrzebne i żeby mi to wysłali z polski.
Brałem też pod uwagę oddanie samochodu w autoryzowany servis forda w Szwajcarii ale po zorientowaniu się w cenach za usługę i części to raczej podziękuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeden zacisk z klockami kosztuje 500 fr + robota 150 fr co daje 650 fr w przeliczeniu na PLN to ok 1950 zl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc sami rozumiecie dlaczego chce to zrobić własnoręcznie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.