Jeszcze w 2008r. montowałem w Kudze Kenwooda 2din. Oczywiście, że jest potrzebna ramka dodatkowa - fabryczny otwór ma tak na oko 2,2din... Ramka dodatkowa musi być zintegrowana z odpowiednią półkieszenią, w której będzie się trzymało radio.
Aby działało sterowanie z kierownicy potrzebna będzie przejściówka. Gdybyś zdecydował się na jakiegoś Pioneera, to mam odpowiednią przejściówkę okazyjnie na zbyciu.
Ostatnio montowałem żonie do Hondy Jazz zakupionego na Allegro Pioneera Avic F940BT - wymontowanego z Mondeo (stąd mam ramkę i konwerter sterowania do Forda).
Na prawdę bardzo przyzwoite urządzenie - navi fabryczna, ale z niezła mapą i komunikatami po polsku, bardzo fajny gadżet w postaci AppRadio - specjalne aplikacje na iPhona można (po podłączeniu odpowiednim kablem) obsługiwać na ekranie navi.
Ma obsługę DVD i dodatkowe wejście AV (można podłączyć np. naziemną telewizję - ja podłączyłem wyjście z rejestratora jazdy). Jeśli sensownie kupisz na Allegro, to takiego Avica można trafić za mniej więcej 1.500zł. Moim zdaniem sensowny sprzęt. W razie czego służę dodatkowymi konsultacjami.
Tu na przykład komplet ze wszystkimi kablami (szczególnie ważny kabel USB, bo wołają za niego 200zł...)
http://allegro.pl/pioneer-avic-f940b...880104093.html - brak chyba tylko maskownicy (tej "mini ramki" dodatkowej).