Temat: [Mondeo 2000-2007] Trzęsienie kierownicy od 90-120 km
View Single Post
Stary 13-01-2014, 21:51   #1
mati11161
ford::beginner

Imię: Mateusz
Model: mondeo mk3 kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2001
Domyślnie Trzęsienie kierownicy od 90-120 km

Jestem nowy na tym forum przeszukałem parę tematów ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. A wiec mam forda mondeo mk3 2.0dtci z 2001r kombi mój problem polega na tym iż drży mi kierownica przy prędkości od 90 do 120 km dodam ze tarcze klocki nowe amorki i sprężyny nowe końcówki drążków nowe jak i drążki łączniki stabilizatorów tez nowe miałem na kolach letnich aluminiowy 17 to raz drżała kierownica raz nie raz tak ale nie zwracałem na to uwagi i tak jeździłem. Jeździłem do mechanika parę razy i mechanik nic nie zauważał w układzie kierowniczym. Teraz mam zimówki na stalowych kołach 16 wyważone są dobrze nie są krzywe ani złe opony i kiedy bym nie jechał przy tej prędkości kierownica drży. Znalazłem coś w innym temacie ze problem był nieco podobny i ze to była wina przegubu wewnętrznego prawego czy to było by i u mnie? Bo również boje się czy to nie maglownica? Bardzo bym prosił o porady bo już nie mogę wymyślać co mu jeszcze by może było.Bo tak myślę a jak to nie ten przegub no bo przegub 300 zł jakby nie patrząc może mój przegub dobry lecz wada leży gdzie indziej jak go sprawdzić maglownice i ten przegub bardzo byłbym wdzięczny za podpowiedz

Ostatnio edytowane przez jvc ; 14-01-2014 o 11:20 Powód: ortografia
mati11161 jest offline   Odpowiedź z Cytatem