Zegary - zimny lut lub mikropęknięcia na płytce wskaźników
Witam,
Posiadam Forda Focusa mk2 1.6 TDCI 90km z 2006r.
Mam dosyć spory problem, być może ktoś z was będzie w stanie pomóc:-)
Na zimnym silniku próbując oddpalić auto, nie ma żadnej reakcji na trzeciej pozycji kluczyka. Świeci się również kontrolka od immobilisera. O dziwo po uderzeniu w kierownicę, bez problemu udaje się odpalić auto. Do takiej samej sytuacji dochodzi w trakcie samej jazdy (nagle zapalają się wszystkie kontrolki, spadają obroty, pedał gazu w żaden sposób nie reaguje) - również pomaga w 90% uderzenie w kierownice.
Podjechałem do serwisu Forda, okazało się, że jest to albo zimny lut, albo na płytce od zegarów doszło do mikropęknięć, przez co nie ma czystego sygnału i być może immo szaleje.
W Fordzie polecili mi wymianę całych zegarów + przekodowanie kluczy, za jedyne 2700 (?!). Rozmawiałem z serwisantem i powiedział żebym rozejrzał się za dobrym elektrykiem, może on coś zaradzi.
Teraz pytanie: czy ktokolwiek z was spotkał się z takim problemem, jeżeli tak to czy jest to rzecz do zrobienia bez problemu dla elektryka, czy może można to zrobić samemu (nie powiem, że specem nie jestem...). Znacie może jakiegoś elektryka, który ogarnąłby temat, najlepiej w okolicach Opola?
Byłbym MEGA wdzięczny za jakąkolwiek pomoc,
Pozdrawiam serdecznie,
Ostatnio edytowane przez Jesoos ; 15-01-2014 o 19:04
|