Temat: [Mondeo 2000-2007] nie łapie temepratury
View Single Post
Stary 15-01-2014, 11:06   #61
darmenn
ford::beginner

Imię: DAREK
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: nie łapie temepratury

Ja mały wymianiłem na orginał i dalej to samo ,stary który siedział tez wydaje sie byc sprawny (sprawdzałem w goracej wodzie ) .Szukałem wczoraj jak wejsc w ten tryb serwisowy i nie znalazłem jak w trójce sie to robi,ale tylko 11 stron przeczytałem ,wiec dzis dalej poszukam

Bump: VII. Test licznika

1. Aby wejść w tryb testu własnego zestawu wskaźników jednocześnie naciśnij i przytrzymaj przycisk zerowania licznika dziennego i przekręć kluczyk zapłonu w położenie II
2. Po wyświetleniu napisu TEST na LCD zwolnij przycisk zerowania licznika dziennego
3. Zestaw wskaźników rozpocznie test poruszania wskazówkami wskaźników.
4. Aby wybrać lub ominąć jakiś test w teście własnym zestawu wskaźników naciśnij przycisk zerowania licznika dziennego.
5. Test własny zostanie wyłączony po obróceniu wyłącznika zapłonu do położenia 0 lub po wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku zerowania licznika dziennego przez 5 sekund.
6. Jeśli nie da się uruchomić trybu testu własnego, użyj WDS do wykonania diagnostyki zestawu wskaźników.

Opis

Test Wyświetlany komunikat Testowany wskaźnik/kontrolka/wyświetlacz/sygnały/układ Opis
1, GAGE Tachometr, prędkościomierz, wskaźnik temperatury i poziomu paliwa Wszystkie wskaźniki wykonują test pełnego ruchu wskazówek, który trwa około 5 sekund
2.Cały wyświetlacz LCD się świeci 8888 Wyświetlacze LCD wbudowane w prędkościomierz i obrotomierz Wypełnia wszystkie segmenty wyświetlacza LCD, co pozwala stwierdzić, czy wyświetlacz działa prawidłowo
3, Żarówka Zestaw wskaźników zaświeca lampki kontrolne i ostrzegawcze Zapala następujące lampki ostrzegawcze, sterowane przez zestaw wskaźników - ABS, układu hamulcowego, świec żarowych (jeśli jest), ostrzeżenia o oblodzeniu (pomarańczowa), ostrzeżenia o mrozie (czerwona), niskiego poziomu paliwa, MIL, układu TCS (jeśli jest)
4, rXXXX Pamięć tylko do odczytu (ROM) zestawu wskaźników Pokazuje wersję pamięci ROM zestawu wskaźników
5, Poziom pamięci NVM (ROM) ErXXXX Pamięć trwała zestawu wskaźników (NVM) Pokazuje wersję pamięci trwałej (NVM) zestawu wskaźników
6, Poziom pamięci EEPROM E XX Poziom pamięci EEPROM zestawu wskaźników Pokazuje wersję pamięci EEPROM zestawu wskaźników
7, DTC lub NONE Kody DTC Wyświetlane są zapamiętane kody DTC. Jeśli jest więcej niż jeden kod DTC, będą one pojawiać się po kolei. PATRZ Zestawienie kodów usterek DTC zestawu wskaźników, w celu uzyskania szczegółów.
8, Prędkość pojazdu (mile/godz.) SPXXXX Prędkościomierz Pokazuje sygnał aktualnej prędkości pojazdu w milach na godz.
9, SPXXXX Prędkościomierz Pokazuje sygnał aktualnej prędkości pojazdu w km/h
10, tAXXXX Obrotomierz Pokazuje sygnał aktualnej prędkości obrotowej silnika do obrotomierza (obr/min)
11, FXXX Czujnik poziomu paliwa Pokazuje sygnał poziomu paliwa (0 = pusty, 255 = pełny)
12.ECT/CHT XXXC ECT/CHT Pokazuje sygnał temperatury w stopniach C
13, btXXX Napięcie akumulatora Pokazuje sygnał napięcia akumulatora

Czy to jest ten tryb serwisowy?
darmenn jest offline   Odpowiedź z Cytatem