Przejedź ze stałą prędkością tak powyżej 80km/h maks do 10km i musi być pion na wskazówce. Jak nie to nadal coś nie tak. Duży termostat rzadko pada. Jak go odpalisz na zimnym to po kilku min dotknij obszar za dużym termostatem (przy silniku) powinien być ciepły a za termostatem (wąż na chłodnice) powinien być zimny. W czasie jazdy rura do chłodnicy będzie się robić ciepła bo jest w termostacie mała dziurka i to jest ok. Ja mam jeszcze u siebie drugą zimę założoną przed chłodnicę osłonę z pianki do wygłuszania (nie przepuszcza wody jak karton czy coś w tym stylu). Coś ta pianka daje na pewno, tak z 15% myślę różnicy na plus jest. Dzisiaj jadąc do pracy było -3 (mam 18km), samochód stoi na dworze, drogi po drodze śliskie (maks 60km\h) i środek skali osiągnął. Fakt później niż zwykle ale osiągnął. Myśle, że po około 10km. Normalnie po 6 km już jest. Dzisiaj gdyby warunki pozwoliły na szybszą jazdę to też by wcześniej to nastąpiło. Bierz też delikatną poprawkę, że masz TDCI a ja TDDI no i twój na pewno ma mniej strat energii ale rozgrzać się musi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.