View Single Post
Stary 16-01-2014, 20:48   #50
sinrock
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Renowacja lakieru w moim wykonaniu

Z tym papierkiem na szybę to ja bym sobie darował... powszechnie wiadomo że nawet zwykła skrobaczka może szybę porysować a co dopiero papier Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zawsze przed nałożeniem niewidzialnej wycieraczki przecieram szyby zwykłym płynem np. Clinem i po tym poprawiam jeszcze ipa. No chyba że ktoś ma maszynę to może być zwykła pasta polerska albo coś specjalnie do szyb typu nu glass od duraglossa. Ja w ten sposób oczyszczam szybę 2-3x do roku.
Co do NW to bez wątpienia wersja z atomizerem jest wygodniejsza jednak preparat bez atomizera to tak jak wspomniał kolega czysta 'wycieraczka' bez cleanera więc powinna poleżeć dłużej. Sam korzystam z Rain-xa i jestem zadowolony bo ma moim zdaniem bardzo dobry stosunek ceny do jakości i ilości płynu. Bardziej wypasioną wersje ma 4nano ale to już jest stosunkowo duży koszt - jednak uwierzcie mi że warto i trwałość podana przez producenta jest spokojnie do osiągnięcia przez przeciętnego Kowalskiego.

Zazdroszczę Wam tej chwili wolnego czasu sprzędzonego przy autach, u mnie ze względu na zmianę pracy ciężko było go nawet wygospodarować na zabezpieczenie auta przed zimą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez sinrock ; 16-01-2014 o 20:58
sinrock jest offline   Odpowiedź z Cytatem