View Single Post
Stary 16-01-2014, 23:29   #9
kkaczmarekk
ford::beginner

Model: Ford
Silnik: Focus
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Drgania na biegu jałowym. Co to może być?

Witam,

ja z moją dolegliwością byłem u kolejnego mechanika. Ten zrobił diagnostykę komputerową i wyszło z niej nic. Stwierdził, że wszystkie parametry silnika są ok. Wykluczył dwumasę, bo jak stwierdził (jeśli ona w ogóle jest) to nie ma objawów usterki. Co do wtrysków, też nie ma pewności. Ogólnie auto jeździ dobrze, pali na dotyk (zawsze), nie szarpie, nie traci mocy, nie kopci. Wibracje jak były tak są. Dodatkowo jak odpalam na zimnym silniku, to słychać takie stukanie, jakby coś o coś uderzało. Ustaje to po kilku minutach jazdy jak się silnik trochę nagrzeje. Ogólnie muszę sobie zlokalizować jakiegoś mechanika koło domu, bo jak zajeżdżam, to zwykle tego objawu już nie ma. Czasem te wibracje ustają i trzeba trochę postać, żeby się pojawiły. Teraz już sam nie wiem, czy warto brać się za te wtryski i iść w koszty. Co do świec, to u mnie nie ma to nie będzie to, ponieważ (choć mogę się mylić) mają chyba znaczenie przy rozruchu, a z tym problemu nie ma, ale przyznam, że auto ma przejechane 115 tyś i świece nie były jeszcze wymieniane. Ogólnie mam pierwszego diesla w życiu i spełniają się scenariusze tych, którzy mi tego odradzali. Ręce opadają.
kkaczmarekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem