View Single Post
Stary 17-01-2014, 12:58   #475
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał jarhel74 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Twierdzi, że w aucie pękła mu szyba (już w Polsce), gdy włączył ogrzewanie przedniej szyby. Czy to w ogóle możliwe ?
Raczej nie - pierwsze słyszę. Może była już uderzona...
Szyba najczęściej pęka gdy koroduje okular (puchnie pod klejem i powstają w jednym miejscu naprężenia) albo po wypadku... No i oczywiście po uderzeniu.

Teraz jak powiedziałeś o tej szybie, jeszcze raz obejrzałem starannie zdjęcia - ale jestem w pracy i mam tu duży 30" profesjonalny monitor graficzny: wydaje mi się, że przednie błotniki i nadkola są o włos jaśniejsze od reszty boków? (na każdym zdjęciu jest podobny efekt). To są tylko zdjęcia średniej jakości, ale trzeba by to dokładnie sprawdzić przy oglądaniu auta. Taka rzecz może być związana z niewielką stłuczką która absolutnie nie dyskwalifikuje auta, ale jeżeli pęknięta szyba ma z tym związek - to już jest poważniejsza sprawa, mógł huknąć mocniej...

Jeżeli nie miałby nic do ukrycia, to VIN powinien chyba chętnie podać potencjalnemu klientowi? W czym problem...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 17-01-2014 o 13:41
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem