Temat: [Mondeo 2000-2007] ST 220 nie odpala dziwne objawy
View Single Post
Stary 20-01-2014, 20:08   #1
PanDell
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: ST220
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2002
Domyślnie ST 220 nie odpala dziwne objawy

Witam, najpierw się przywitam, jestem nowym szczęśliwym użytkownikiem ST 220 z 2002 r.. Niestety moje szczęście nie trwało zbyt długo, w piątek maszyna zgasła i nie odpaliła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zawiozłem samochód do znajomego mechanika, ale po 3 dniach widzę, że jest coraz większy problem, więc prośba do użytkowników forum, może coś się komuś nasunie. Objaw: kręci nie odpala ... kontrolka od imo gaśnie, nie wydaje dziwnych "mrugnięć", po przekręceniu kluczyka słychać jak pompa podaje paliwo, charakterystyczny dźwięk, podobno nie było napięcia na cewkach tak mi powiedział mechanik. Szukał w czegoś w instalacji znalazł jakąś spaloną diodę i powiedział że prawdopodobnie padł komputer sterujący ?? Proszę o sugestie.

Ps. To co było napisane na forum wcześniej nie przybliżyło mnie do ustalenia usterki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam

Piotrek
PanDell jest offline   Odpowiedź z Cytatem