koledzy - ja wiem co to korektor kąta wtrysku, bo sam 1 naprawilem, a drugi wymienilem.
A moje tlumaczenie mialo byc latwo dostepne.
I z tym trykaniem to nie tak dokonca. Bo oprocz fazy kiedy elektrozawor tryka badz wogole nie tryka, jest faza blednego trykania. I Wlasnie ona jest najgorsza bo niby dziala ale nie do konca. A objawy? pelno problemow: slabe odpalanie, nierowna praca na jalowym, kopcenie, brak mocy... masa rzeczy. I czesto uzytkownicy szukaja problemu we wtryskach, pompie, cofajacym sie paliwie, itp itd.... A okazuje sie ze ten elektrozaworek sie pierd.. i auto chodzi jak traktor. Kiedys sprawdzilem/ wymienilem wszystko co mozna bylo... a i tak auto mialo powyzsze objawy. Dopiero wymiana/ naprawa korektora jak ręką odjął- falowanie obrotow sie skonczylo, wrocila moc, odpalanie bez zajakniecia, brak czarnego bączka....
Ale to tylko moja skromna opinia.
Pss... kolego Bongo - masz racje chodzi mi o wersje z pompą Lukasa na sterowaniu elektronicznym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..