Cytat:
|
Nie pochwalam w żadnym wypadku tego procederu i jestem z tych co wolą dać więcej i mieć czyste sumienie, ale zastanawiam się, czy dla wprowadzanych w błąd kupujących ewentualne konsekwencje są bardzo drastyczne i czy tych vat-marż za flotowe należy unikać jak ognia
|
na razie trudno mówić o konsekwencjach, ale naprawdę nie widzę sensu ryzykować skoro 3-4 tys PLN można kupić poflotowe auto z normalną fv23%.
Pracownicy US (przynajmniej w moim mieście) do zbyt światłych nie należą, bo na wszystkie moje pytania odpowiadają "pokój 10X", a w "pokoju 10X" odsyłają z kolei do pokoju, w którym przed chwilą byłem. Ostatecznie pada odpowiedź "nie wiem". Raz nawet polecili mi, żebym kupował auta w cenie brutto od zachodnich firm leasingowych to nie będę musiał wypełniać deklaracji VAT23- problem w tym, że wszystkie firmy leasingowe sprzedają w cenie netto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wychodzę z założenia, że z nieuczciwymi ludźmi nie warto współpracować- a ktoś kto robi wałki na podatkach aniołem nie jest.