NX Voice Control - nie zapamiętuje nazw
Witam,
Od około tygodnia mam taki problem, że mój NX na prośby (słowne) zadzwonienia na wskazany numer reaguje "cancelled". Nic ostatnio nie zmieniałem, mówię do niej (do niego ?) jak zwykle "call Krzysiek", odpowiedź brzmi jak zwykle "the number is being dialed" a po chwili "cancelled". Wybieranie numeru ręcznie, z książki, z listy itp. działa bez problemu. Problem dotyczy tylko voice control.
Dzisiaj miałem chwilę czasu i stwierdziłem że może wystarczy od nowa zaprogramować VC żeby rozumiał moje nazwy. I tu dopiero zonk. Przy próbie zapamiętania nazwy w książce adresowej, NX nie czeka aż zdążę powiedzieć nazwę, tylko od razu prosi o powtórzenie po czym informuje że operacja anulowana. No to myślę sobie że może coś z pamięcią kontaktów się podziało, więc próbuję "delete all phone book names" - odpowiedź że anulowano, nie ma żadnych kontaktów (cancelled, there are no phone book names).
Zatem jestem w kropce. Wyraźnie pamięta moje stare kontakty, bo jak powiem nazwę z kosmosu, to jej nie rozumie. Tylko jak powiem prawidłową nazwę, to próbuje wybierać numer. Usunąć żadnego kontaktu się nie da.
Da się zrobić reset Voice Control? Dodam że z menu "ustawienia fabryczne" przywracanie ustawień nic nie zmieniło. Istnieje możliwość, że ta kaszana prawdopodobnie podziała się od momentu, gdy zmieniłem kartę SIM (i przy okazji operatora) w telefonie. Sam telefon pozostał stary. Kilka tygodni aktualizowałem soft na polski, ale po aktualizacji VC działało prawidłowo.