View Single Post
Stary 27-01-2014, 08:07   #492
G0 Mułek
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Ranger Wildtrak
Silnik: 2.0 Bi-Turbo 213KM
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Na plus dla Fiata, że się dobrze trzyma drogi. Jest szerszy od Forda więc lepiej go załadować. Jako używki z niewielkimi przebiegami (koło 120 tyś) ludzie sobie chwalą ale taki co jeździ po 100tyś rocznie ma już złą opinię. Podobno najlepsze silniki w Fiatach to 3.0 z IVECO, podobno 2.3 to jednostka Fiata (chyba, że coś mi się myli).
A teraz dla tych którzy wahają się Ford-Fiat. Ford jest lepiej wykonany (porządniej i estetyczniej), mniej pali od Fiata, jest lepiej wyposażony w standardzie (i nowy i używany przez to) i nie odpada z niego lakier z progów po półtora roku mimo, że są od nowości przednie chlapacze. Plus dla Fiata, że chyba mi się nim lepiej manewruje niż Fordem, co prawda w Ducato są duże słupki ale mi jakoś szczególnie nie przeszkadzają, kabina wydaje się większa we Fiacie, minus największy bardzo długo się zimą nagrzewa, Ford wypada tu dużo lepiej.
Co do tego srebrnego Transita. Wygląda dobrze, nie jest zniszczony, nie wiem dlaczego nie ma wyłożonych ścian na pace do połowy (chyba 99% transitów jest fabrycznie obłożona). Jeżeli przebieg ma oryginalny i nie DPF i dwumasy, a wtryski nie są zużyte nadwyrężone to jest do kupienia. Wojtekjanus opisał już bardzo ładnie jak sprawdzić kondycję silnika podczas jazdy testowej.
G0 Mułek jest offline   Odpowiedź z Cytatem