Cytat:
|
pytam więc: po co cała ta eko - zabawa ? i pseudo dałnsajzing ?
|
Po to by jadąc ECO - często hamując silnikiem i delikatnie obchodząc się z gazem spalić litr mniej od porównywalnej benzyny wolnossącej oraz spalić może i litr więcej przy pałowaniu, ale nieporównywalnych osiągach do tej benzyny wolnossącej....
Bump:
Cytat:
|
Atlis: takie bajki to sobie możesz opowiadać ale dzieciakom. Nie wiem tylko po co robisz propagandę EB? 5l/100km? Większej bzdury na tym forum nie widziałem. Jeśli ktoś się zastanawia nad 1.6 EB to powinien znać realne spalanie a nie wyśnione przez takich fantastów jak Atlis. Prawda jest taka że przy jeździe 90km/h może uda Wam się zejść do 6,5l/100 na trasie. Ale silnik jest wrażliwy i na prędkość i na obciążenie. Jadąc normalnie 130km/h w 3 osoby z bagażem to 8l. I nie dajcie wiary tym bredniom o EKO silników EB.
|
Sorry, ale Atlis to świadomy i obiektywny użytkownik tego forum, czego nie można powiedzieć o co poniektórych, na pewno nie jest bajkopisarzem.....
P.S. Na odcinku 30 km w mieście, w niedzielę przy ECO-drivingu miałem 5,9 litra spalania i nie jest to żadna bajeczka....na trasie może być i 5 l np. przy 70-100 km/h, jak się chce to można - lekka stopa, hamowanie silnikiem, mały ruch i jest od razu wynik, można i 11-12 litrów spalić także, ale mieć z tego kupę frajdy....