Temat: [Focus 2011-2014] Spalanie 1,0 ecoboost 125KM
View Single Post
Stary 27-01-2014, 18:31   #18
bonzo000
ford::advanced

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Spalanie 1,0 ecoboost 125KM

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po to by jadąc ECO - często hamując silnikiem i delikatnie obchodząc się z gazem spalić litr mniej od porównywalnej benzyny wolnossącej oraz spalić może i litr więcej przy pałowaniu, ale nieporównywalnych osiągach do tej benzyny wolnossącej....

Bump:

Sorry, ale Atlis to świadomy i obiektywny użytkownik tego forum, czego nie można powiedzieć o co poniektórych, na pewno nie jest bajkopisarzem.....
P.S. Na odcinku 30 km w mieście, w niedzielę przy ECO-drivingu miałem 5,9 litra spalania i nie jest to żadna bajeczka....na trasie może być i 5 l np. przy 70-100 km/h, jak się chce to można - lekka stopa, hamowanie silnikiem, mały ruch i jest od razu wynik, można i 11-12 litrów spalić także, ale mieć z tego kupę frajdy....
Mój 1.6 na odcinku 30km drogi krajowej Opole - Częstochowa do 100km/h spalił 5 l wg. PC który pokazuje dobrze wg. dystrybutora.Autko kombi a nie Hatchback.Tylko proszę nie pisać o osiągach porównując z EB panie zombi6Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. piszemy o spalaniu!

A zauważyłem coś ciekawego na forum wszyscy mający EB są ścianą przeciwko wolnossącym 1.6.Wystarczy ciutkę krytyki i już woda na młyn.

NIe mogę się doczekać jak będziemy mieli w posiadaniu elektryczne silniki o czym wtedy będziemy się przekomarzać ? Pewnie na temat baterii.
Każde auto pali ile potrzebuje, jak komuś za dużo to niech zmieni na rower!!!! co temat jedno i to samo....

Ostatnio edytowane przez bonzo000 ; 27-01-2014 o 18:38
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem