Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 27-01-2014, 19:11   #1564
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał kris86k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podłączyłem właśnie cs7t-14d212. Gada po polsku (wprawdzie nie są to komendy lektora jak w angielskim tylko tzw. Ivona)wszystko pięknie tylko po podłączeniu USB wyskakuje "unsupported device". Mam radio owalne Sony 1CD v05_06_01. Co może być tego przyczyną?
kolega Tedi_k w poście http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=1109 opisywał o numerze firmware'a na którym USB "nie pójdzie". Podaje, że na pewno nie pójdzie na 04, i minimum to 05-04-02 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... więc w Twoim przypadku działać powinno, chyba, że potrzebne totalne minimum to więcej niż 05_06_01.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tymczasem od siebie mógłbym zasugerować Ci (za wskazówkami zawartymi w instrukcji systemu audio):
  1. sprawdzić czy pendrive, którego wkładasz ma 1 (i tylko jedną) partycję FAT/FAT32 (nie może być NTFS).
  2. z autopsji wiem, że starsze peny mogą "nie chcieć" działać - chodzi w szczególności o te które pobierają sporo energi (jest o tym mowa w fordowskiej instrukcji systemu audio). Dlatego w swoim przypadku zdecydowałem się na zakup USB Sandisk'a Fit 8GB - działa na pewno z BT/VC AU7T-19C112-AT via NX. Możesz więc spróbować innego pena.
  3. jeśli powyższe nie dotyczą i "inne" metody zawiodły, pozostaje jeszcze bardzo czesto polecany sposób odłączenia aku na min. 30min tak aby radio "zapomniało" o module i przy ponownym włączeniu "skonfigurowało" się na nowo.
  4. o skonfigurowaniu (elmconfig'iem) kolega mm32 już wspomniał

pozdrofka

Ostatnio edytowane przez kr.bi ; 27-01-2014 o 19:15
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem