Odp: uszkodzonilo rozrzad po remoncie silnika? Glosno i nierowno pracuje
kolego niedoczytales do konca tematu, rzeczy o ktorych piszesz zostaly juz sprawdzone oodrazu w pierwszej kolejnosci i nic nie zostalo uszkodzone. Silnik sie obraca krecac walem recznie, tak samo jak i po odpaleniu kluczykiem, tyle ze halasuje. Gdyby rozrzad sie sypnol to juz by nie odpalil, wiem co sie dzieje z uszkodzonym rozrzadem bo juz to widzialem w tym miesiacu na tym samochodzie, skladalismy glowice sami i pozniej sprawdzalismy glowice odplatnie u specow. Po lekko wykrzywionych zaworach niedalo sie krecic recznie walem.
Bump: u mnie zawory poszly przy kreceniu rorusznikiem, a klin poszedl przez niedokrecone kolo... Po tym wszystkim zostalo wszystko sprawdzone i jest sprawne. Chyba jednak najbardziej prawdopodobne, ze jak kaseta z lancuchem zostala wyciagnieta i nie weszla prawidlowo na swoje miejsce. Tak jak kolega maciej stwierdzil potrzebne sa blokady, mi zalezalo ba czasie i kaseta byla zakladana tylko z blokada na pompie wtryskowej. Zestaw blokad 250zl, duzy wydatek jak na jeden raz, udalo mi sie zalatwic pozyczone ale dopiero na srode wieczor. W sobote sciagam lancuszek i zakladam jeszcze raz
Ostatnio edytowane przez mgrlutek ; 28-01-2014 o 09:26
|