Temat: [Focus 2011-2014] praca zimnego silnika - falujące obroty
View Single Post
Stary 28-01-2014, 16:34   #230
Duuuzy
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: TI-VCT, EJ257
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: praca zimnego silnika

Cytat:
Napisał mmisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Dzisiejszy poranek miło mnie zaskoczył - po wyjęciu bezpieczników od grzania przedniej szyby rano nie miałem żadnych problemów z dziwnym trybem silnika. Co więcej być może subiektywnie miałem odczucie że jadę zupełnie innym samochodem ( po zagrzaniu silnik pracował tak jak powinien i było czuć że auto chce jechać ) - jutro dzień 2 testowania. Mam pytanie do szanownych kolegów - czy orientujecie się czy ogrzewanie przedniej szyby nie startuje automatycznie w MK3 na kilka chwil bez informowania kierowcy zapaloną diodą na przycisku ? Nie wiem czy u nas czy na zagranicznym forum jakiś czas temu to znalazłem i chciałby się upewnić ( w weekend wracam z ogrzewaniem oraz pożyczam aku żeby sprawdzić czy to jego uszkodzenie powoduje spadek napięcia w konsekwencji doprowadzając silnik do wspomnianego dziwnego zachowania )

Pozdrawiam

MiszA
No i odkryłeś to, nad czym Ford się głowi od dłuższego czasu, albo tylko udaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj zacząłem klikać w przyciski ogrzewania przedniej i tylnej szyby, nagle na 1 sekundę mignęła mi choinka lampek na desce i samochód wszedł w tryb "buczenia". Po ponownym odpaleniu wszystko wróciło no normy. Co jeszcze warto zaznaczyć w tryb "buczenia" wszedł mi dopiero drugi raz przez 15 tys. km od nowości...
Tylko co z tym dalej mądre głowy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr!
Duuuzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem