View Single Post
Stary 28-01-2014, 18:13   #17
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Czy warto tankować benzynę 98 do ecoboost'a?

Cytat:
Napisał Jasper Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy mógłbyś podać gdzie można znaleźć tą rekomendację ? Pytam bo ja na nic takiego nie natrafiłem.
Odnośnie 95 vs. 98, próbowałem kilka razy 98 i nie zauważyłem żadnej różnicy, teraz tankuję tylko 95.
Na klapce wlewu paliwa chociażby, na ostatniej stronie książeczki gwarancyjnej - rekomendują paliwa premium - BP Ultimate - oczywiście dopuszczalne są wszystkie - min. 95.

Bump:
Cytat:
Napisał princeas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje zdanie jest takie, jak nauczycie auto jazdy na 95 i raz na jakis czas zalejecie 98 to mu zaszkodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i to samo na odwrót.
Coś w tym jest - EB ma czujnik spalania stukowego i komp musi się przez parę baków przyzwyczaić do 98 lub 95 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja leję mu tylko 98 Ultimate od początku, parę razy miał też Lotosa Dynamic i nawet V power Racing, ale głównie dostaje BP Ultimate z jednej stacji, bo subiektywnie najlepiej się na niej odpycha, oczywiście na Lotosie czy Shellu też nie miałem uwag, ale coś tak subiektywnie ciągnie mnie do BP mimo wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem