28-01-2014, 19:14
|
|
|
ford::advanced
Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI
Rocznik: 2014
|
Odp: Spalanie 1,0 ecoboost 125KM
Cytat:
Ja tam kupię, ale pod warunkiem że to będzie przynajmniej 5.0 V8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wolnossaki do 2,5 litra nie interesują mnie już totalnie....jak po jeździe próbnej Focusem 1.0 EB 125 KM przesiadłem się do swojego wolnossaka 1.8 140 KM to myślałem że się zepsuł...., bo reakcji na gaz nie było...., poza oczywiście najwyższymi obrotami, na niskich i średnich totalna kicha, a na wysokich hałas, wyleczyłem się z niby spokoju z powodu braku osprzętu, zresztą i tak nie trzymam auta dłużej jak 100 tys. km, więc chcę mieć przyjemność z jazdy, a nie bez przerwy pałować silnik wolnossący by jechał....a każdy wolnoosak do 2.0 (mający ok. 150-160 KM) jest mułem totalnym we współczesnych, ciężkich autach z powodu niskiego momentu dostępnego b.wysoko i tyle off topu....., jedynie może Toyota GT86 jako tako się jeszcze broni (bo Civica Type R już nie ma), choć też nie porywa przyśpiechem na wysokich biegach....
|
Ameryki nie odkryłeś że samochody z turbo mają lepszą dynamikę , więc po jakiego to wałkujesz przy każdym temacie!!! Mam TDCI mk1 100kucy i lepiej się zbiera niż 1.6 125km i co w tym dziwnego?Jak ma turbo to musie mieć większy moment obr. i lepiej się zbiera.Tyle....
|
|
|