View Single Post
Stary 28-01-2014, 20:24   #1
michalp492
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Mondeo MkII
Silnik: 1,8 Zetec
Rocznik: 1996
Domyślnie Po zgaszeniu silnika auto ponownie nie odpala

Witam Was! Mam pewien problem. Otóż od kilku dni nie miałem potrzeby jechać nigdzie samochodem, dlatego wyjąłem akumulator i zabrałem do domu. W niedzielę byłem go odpalić i odśnierzyć. Auto odpaliło co prawda za 3 razem ale potem wszystko było ok (domyślam się że spowodowane jest to świecami, które muszę w najbliższym czasie wymienić). Rozgrzałem go, odśnierzyłem, w sumie silnik pochodził z 20 minut na różnych obrotach (chwilę go potrzymałem na 1200 i chwilę na około 2000). Ponownie wyjąłem baterię i wziąłem ze sobą.
Przyszedłem dzisiaj do niego, zobaczyć co tam słychać. Odpalił za 2 razem, ale rozrusznik kręcił jak szalony, pochodził sobie z 15 minut (w tym czasie walczyłem ze zamarzniętymi drzwiami). Zgasiłem go i po minucie chciałem odpalić a tu słychać tylko cykanie, kontrolki mrugają (ale nie gasną całkowicie) i w ogóle nie słychać rozrusznika.
Moje pytanie brzmi czy to możliwe że roczny akumulator mógł się rozładować chociaż silnik był odpalany i w końcu coś tam się ładował chyba? Akumulator ma 65Ah. Akumulator przy wyjmowaniu od góry był letni, ale w sumie mógł ogrzać się od silnika. Auto: Mondeo mk2 1996 1.8 115KM

Ostatnio edytowane przez michalp492 ; 28-01-2014 o 22:08
michalp492 jest offline   Odpowiedź z Cytatem