Odp: praca zimnego silnika
Jeżeli rzeczywiście nieprawidłowa praca silnika wynika ze złego działania zapłonu, spowodowanego z kolei spadkiem napięcia w instalacji elektrycznej, to taki spadek mogły spowodować również inne odbiorniki, np. wzmożone działanie wentylacji podczas jazdy w upale z włączoną klimatyzacją lub podczas intensywnych opadów i parowania szyb. Właśnie w także takich przypadkach miałem mulenie silnika i przyznam, że nawet obserwowałem napięcie w instalacji podłączonym na stałe do gniazda 12V woltomierzem. Najniższe napięcia, jakie obserwowałem, to było w okolicy 12,1 V (podczas pracy). Wtedy odpuściłem jednak ten trop, gdyż uznałem to za jeden z objawów działania "inteligentnego" systemu ładowania akumulatora Smart Regenerative Charging, który czasami zmniejsza lub wyłącza ładowanie akumulatora, żeby pozostawić w nim "miejsce" na energię odzyskiwaną z hamowania silnikiem.
To, że napięcie dopiero chwilę po uruchomieniu silnika wzrasta do 14,4 V jest zjawiskiem normalnym i chyba nawet jest gdzieś opisane. Ładowanie akumulatora jest załączane dopiero po ustabilizowaniu obrotów silnika.
|