Temat: [Focus 2011-2014] Spalanie 1,0 ecoboost 125KM
View Single Post
Stary 28-01-2014, 23:16   #32
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Spalanie 1,0 ecoboost 125KM

Cytat:
Napisał kolekj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Atlis co do twojego postu " kolekj - piekna bajeczka. 1.6EB pali przy 130km/h GPS 6,8l przy trzech osobach i bagazu. 1.0EB pali... tyle samo." nie wiem czy jesteś posiadaczem takowego forda focusa i nie mam pojęcia o stylu Twojej jazdy ale !!! jestem facetem po studiach technicznych , kalkulator i matematykę mam w małym palcu ,fordy wymieniam raz do roku z pewnych względów , kupuję tylko nowe z salonu , byłem posiadaczem już chyba 9 focusów od modelu mk1 do najnowszego ,benzyniaków i diesli .Więc mam gorącą prośbę do Ciebie i innych wyrywnych ! Jeżeli nie jesteś pewien co piszesz to milcz ! Pozdrawiam
wiesz, ja jestem tez po studiach technicznych i kalkulator nie jest mi do obliczenia sredniego spalania potrzebny w ogole...

5.8l spali 1.0EB przy 120km/h, ale nie przy 150km/h. to ze dwa razy w trasie do tej predkosci przyspieszyles nie oznacza, ze jechales 120-150km/h. dlatego podajac spalanie srednie, znacznie lepiej mozna sobie wyobrazic jak jechales podajac srednia predkosc... ja naprzyklad moim 1.6eb trase szczecin-kolonia-wieden-bratyslawa zrobilem ze spalaniem 6,8l przy trzech osobach na pokladzie i zaladowaniu bagazem tak, ze torby byly nawet na tylnich siedzeniach. i to mam sedana, ktory ma bagaznik o 150l wiekszy niz hatchback. srednia predkosc ponad 120km/h (praktycznie non-stop po autostradach na tempomacie 137km/h), jechalem jesienia, na zimowkach i padal jeszcze do tego deszcz (wieksze opory). spalanie oczywiscie z tankowan.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem